26
dec

Szeretetben gazdag ünnepeket kívánunk !

18
nov

Filmbemutató Nyírmártonfalván

28
okt

A közösségi értékfeltárás jó gyakorlatai

A helyi értékek feltárása megerősítheti egy település közösségeit, lakosainak identitását és hozzájárulhat a település megtartó erejéhez. Az értékfeltárás jó gyakorlatairól tartott műhelymunka-beszélgetést a Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Irodája 2018. október 17-én, Berettyóújfaluban, a Nadányi Zoltán Művelődési Központban.
A falukönyv-írás és a faluséta, mint módszerek az értékfeltárás hatékony eszközei lehetnek. Az előbbit Groskáné Piránszki Irén közösségfejlesztő, az utóbbit Katona Mária megyei módszertani referens mutatta be.

4
okt

Megjelent DVD-n Nyírmártonfalva első falukönyvének elkészítését bemutató film

Nyírmártonfalva első falukönyvének jellemzője és legfőbb értéke, hogy helyi emberek írták, helyi embereknek, helyi emberekről. A Falukönyv Írók Körének az volt a célja, hogy emlékekből összegyűjtsék, leírják és közreadják a település múltjának mozaikjait, úgy, ahogyan azt az ott élők átélték, és ahogyan az emlékezetükben megőrizték. A könyv megjelenésén túl fontos volt számukra az "út", amelyet bejárt a közösség, és az élmények, amelyeket megírás közben átélhettek.

20
jún

Nyírmártonfalva Községért díj elismerésben részesült a Falukönyv Írók Köre

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat polgármestere Nyírmártonfalva Községért kitüntető címet adományozott a Nyírmártonfalvai Falukönyv Írók Köre részére, amelynek tagjai: Erdős Gáborné, Groskáné Piránszki Irén, Kövérné Könnyű Brigitta, Ternován Tiborné Dankó Rita, Oláh Sándorné Boros Eszter, Almási Sándor, Nyári István.
Az elismerést a 2018. június 9-én megtartott falunapon vették át a közösség tagjai.

25
dec

Helyi emberek írták, helyi embereknek, helyi emberekről- módszertani film

Elkészült az NMI Művelődési Intézet és a Kelet-magyarországi Közösségszolgálat Alapítvány együttműködésében a „Helyi emberek írták, helyi embereknek, helyi emberekről” - Nyírmártonfalva első falukönyve - című módszertani film ( kb. 35 perc), amely bemutatja közösségfejlesztés egyik lehetséges cselekvési technikáját, a falukönyv készítés folyamatát.

A filmbemutató december 18-án volt Debrecenben, a Megyeháza Bocskai termében délelőtt 10 órától.

13
ápr

Dr. Gyarmathy Kálmánt köszöntöttük 90. születésnapján!

Dr. Gyarmathy Kálmán ötven évvel ezelőtt kezdte népművelői pályáját. Első elnöke volt a Népművelők Országos Egyesületének és 16 évig vezette a Kölcsey Művelődési Központot. Egykori munkatársai szeretettel, nagyrabecsüléssel és tisztelettel köszöntötték április 11-én, a 90. születésnapján.

7
feb

Már nem csak a közhasznú szervezetek kiváltsága a CivilTech Szoftveradományozói Program!

Már nem csak a közhasznú szervezetek kiváltsága a CivilTech Szoftveradományozói Program!

10
jan

Civil Díj 2017

A NIOK Alapítvány ismét felhívja a civilszervezetek figyelmét a Civil Díj programra, melynek keretében olyan kezdeményezéseket, projekteket, programokat díjaznak, amelyek újszerű megközelítést alkalmazva kiemelkedő eredményeket értek el a közelmúltban.

Bővebb információ: http://civildij.hu/palyazati-felhivas-es-utmutato/

18
dec

Békés, szeretetben gazdag karácsonyt és új évet kívánunk!

Oldalak

Feliratkozás ADATTÁR RSS csatornára