Szombathelyen és Veszprémben az Egri Civil Kerekasztal

Régi, 2005 óta tartó kapcsolatot ápol a Szombathelyi és Egri Civil Kerekasztal. A szombathelyek akkor jártak nálunk először, az Eger Ünnepe kapcsán, a Párbeszéda a partnerségért konferencián. 2011 óta, talán az egri tapasztalatok miatt is, a SAVARIA történelmi karnevál része a szombathelyi Civil Korzó, ahol a szombathelyi és Vas megyei szervezetek mutatkozhatnak be. Most mi jártunk tanulmányút keretében Szombathelyen. Majdnem 10 éve nem került sor ilyen találkozóra, a tavalyi évben a salgótarjáni Civil Kerekasztalok Találkozóján találkoztunk és beszéltünk az újbóli kapcsolatfelvételről. Most az Életfa EFOP 5.2.2-17-2017 programja keretében mehettünk tanulmányútra.

A találkozó fő célja a szombathelyi civil hálózat működésének megismerése volt. Kőszegfalviné Pajor Klára, a szombathelyi civil összefogás szervezeteiről, tevékenységi területükről és a Szombathelyi Civil kerekasztal Egyesület működéséről beszélt. Ami nekünk egrieknek érdekes, az a formalizált (bejegyzett) kerekasztal hálózati működési rendje. A hálózat építése, kapcsolatrendszere, pr tevékenysége kapcsán pedig a Savaria fesztivál és a Civil korzó szervezéséről beszélgettünk. A találkozót ott folytattuk, ahol 10 éve abbahagytuk :-), a többség ismerte egymást, a barátságokat újra megerősítettük, a kapcsolatokat elmélyítettük, az újabbakat befogadtuk.

A találkozóról a szombathelyi SZ7.hu hírportál és a Szombathelyi Civil Kerekasztal weblapja is beszámolt.

A második nap a veszprémi Agóra Családi Nap a Veszprémvölgyben rendezvényt látogattuk meg, ahol a téma a XXIII. Eger Civil Ünnep „civilek a családokért” program elemeinek egyeztetése volt a veszprémi családi nap programjaival, szereplőivel. A veszprémi rendezvény már évek óta nagy sikerrel szólítja meg a családokat, kisgyermekeket, ezt megtapasztaltuk, igyekeztünk minél többet "hazahozni" ebből az Eger Civil Ünnepére.

 

Címkék: 

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.