Heves Megyei Életreform Népfőiskola

Népfőiskolánk 1990-ben alakult meg Egerben. Célul tűzte ki az egészségmegőrzést, az egészségkultúra terjesztését minden korosztály körében. Ennek érdekében népfőiskolai kurzusokat, bemutatókat, szűrővizsgálatokat szervezünk.

2000. év tavaszán tanfolyamot szerveztünk, melyen a leendő népfőiskolai vezetők megismerkedtek az egyesület alapítással, a pályázatírás és forrásszervezés tudományával, hogy területükön jobban segítsék a munkaerőpiaci esélyek növelését.

Minden év februárjában Életreform Napot szervezünk, melyre mindig nagy az érdeklődés. 2001 és 2002-ben az Egészséges Nemzetért Népegészségügyi program keretei között szervetünk szerepet kapott az egészséges táplálkozás ismereteinek az iskoláskorúakhoz való eljuttatásában, valamint Családi napok keretei között is mód nyilt ételkóstolóval egybekötve a fenti tudást eljuttatni több településre.
2003-ban Feldebrőn a civil szerveződést támogattuk és megalakult a Tarnamenti Népfőiskolai Egyesület.
Rendszeresen szervezünk a természetes gyógymódok helyes ismereteinek megismertetése céljából tanfolyamokat (reflexológia, aromaterápia, gyógynövény ismeret, méregtelenítő módzserek). Az élethosszig tartó tanulás elvének megfelelően támogatjuk a nem iskolarendszerű képzések információjának szélesebb körbe történő eljuttatását. Népfőiskolánk felnőttképzési tanfolyamait hirdetéssel (Szuperinfo, Heves Megyei Hírlap, Eger Rádió), kifüggesztéssel és most már az Internet adta lehetőséget is figyelembe véve tesszük közzé.

Keressen bennünket!

Heves Megyei Életreform Népfőiskola
3300. Eger, Hell Miksa út 1.
Tel.: (36) 413-631
Dr. Bérczy Judit népfőiskolai elnök
Irodavezető: Dr. Papp Győzőné
Fogadó óránk: előadások előtt egy órával és előzetes bejelentkezéssel:
minden hétfőn 10 - 11:30-ig,
csötörtökön 15:30 - 17-ig.
Email: hmnepfoiskola@ecity.agria.hu
Web: http://eck.hu/nepfoiskola/index.htm