Felsővárosi Szekció 2018. évi beszámolója

Az Egri Városi Civil Fórum Felsővárosi Szekciójának 2018. évi beszámolója

1. Szekcióvezető neve: Botkáné Németi Ibolya

2. CABB tag : Kolman Gyuláné

4. Szekciót képviselő kerekasztal tagok neve: Botkáné Németi Ibolya, Kolman Gyuláné

5. Szekciót alkotó szervezetek száma:  3

  • Csere Kör Közösségi Egyesület
  • Vidám Mancsok Állatvédő Egyesület
  • Zöldpanel Egyesület

 

6. Szekció hálózati együttműködéssel megvalósult rendezvényei, a városi feladatellátásban való részvétele:

A Felsővárosi Szekció tagszervezetei a 2015. évi megalakulása óta  jó kapcsolatot ápolnak egymással. Felsőváros közösségi életében színes programok megvalósításában példaértékűen együttműködtek egymással, valamint az EKMK-FORRÁSPONT LISZI-vel. A LISZI közösségi pontként, a szervezetekkel szoros együttműködésben, egyfajta kapocsként funkcionál, egyben a különféle programok, rendezvények koordinátora is.

A Zöldpanel Egyesület a Föld Napja keretén belül megrendezte a „ Négylábúak Napja” elnevezésű  élmény gazdag szabadtéri programot.  A rendezvényen közreműködött több civil személy és szervezet különféle bemutatókkal, tanácsadással (Egri  Kutyasuli, Gergyesi Ferenc, Kecskés Tibor, Kelemen Tamás, Mondjunk Mancsot Terápiás és Segítőkutyás Közhasznú Egyesület, Vidám Mancsok Állatvédő Egyesület). „ Felsőváros Ünnepe”, a városrész életében már meghatározó rendezvény. (Közreműködő szervezetek: EKMK Liszi, Zöldpanel és a Vidám Mancsok Állatvédő Egyesület.) Ekkor kerül sor a lakosság szavazata alapján  „Felsőváros Csillaga”cím átadására. A Felsővároshoz kötődő személy civil munkája, művészi vagy szakmai sikere eredményeként válhat e rangos cím viselőjévé. A Csillag emlékül díszfát ültet a Nemzedékek terén. A díszfát és az emléktáblát az egyesület biztosítja az évek során. Az elmúlt évben ötödik alkalommal került átadásra az elismerő díj. Felsőváros Csillaga 2018-ban Botkáné Németi Ibolya, aki a Zöldpanel Egyesület és  a Felsővárosi Szekció elnöke.

 A Zöldpanel Egyesület környezetszépítő tevékenységéért – bevonva a szűkebb lakókörnyezetben élőket is -  a „Virágos Egerért Szép Környezetért ” versenyben a szakmai zsűri javaslata alapján  „Zsűri különdíjban” részesült.

A Csere Kör Egyesület az  EKMK Forráspont LISZI szervezésében megvalósított nyári táborban önkéntes segítőként volt jelen, szeptembertől pedig a Felsővárosi közösségi házban heti rendszerességgel „ Társasjáték klub „ elnevezéssel hasznos szabadidős programot indított el a tizenéves gyermekek részére. Karitatív cselekvése az egyesületnek: adományok gyűjtése, szortírozása, dobozolása az egri SZETA, valamint ételosztásban való besegítés a Govinda szervezésében. „Karácsonyi ajándék egy nagyinak” programjuk: adománygyűjtés és lebonyolítás, magányosan élő idős emberek meglátogatása és megajándékozása karácsony napján.

A Vidám Mancsok Állatvédő Egyesület: 10 éves jubiláló szervezet. Kiemelt tevékenységük, a hontalan, utcán kóborló macskák és kutyák számának csökkentése, életben maradási esélyeinek növelése, a befogadásra váró macskák és kutyák közvetítése.  A felelős állattartás népszerűsítése.

7: a szekció szervezeteinek összetartozását erősítő rendezvények, események:  Az elmúlt évben  “ CSELEKVŐ FELSŐVÁROS “ szlogennel volt jelen a Felsővárosi Szekció valamennyi szervezete Eger Civil Ünnepén. Színes közösségi programot nyújtva az érdeklődők számára.

A Felsővárosi Szekció 2018. évi civil önkéntese: Botka Tímea

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.