Idegenforgalmi és Kereskedelmi Szekció beszámolója 2018. évről

 1. A szekciót alkotó szervezetek száma: 5
 • Egyesület Eger Idegenforgalmáért (Badacsonyiné Bohus Gabriella)
 • Egri Magánszálláshelyek Egyesülete (Horváth Mátyás)
 • Falusi Turizmus Heves Megyei Szervezete (Haász Tamásné)
 • Egri Borút Egyesület (Bíróné Nagy Szilvia)
 • Belvárosi Kereskedők Egyesülete (Hajdú György)
 1. Szekcióvezető neve: Badacsonyiné Bohus Gabriella
 2. CABB tag: Horváth Mátyás – 2018-ben elhunyt.
 3.  Civil delegáltak nevei:

Badacsonyiné Bohus Gabriella - Városimázs Bizottság,

Haász Tamásné - Városgazdálkodási Bizottság

 1. Szekció Tagjai az ECK-ban: Badacsonyiné Bohus Gabriella, Haász Tamásné, Horváth Mátyás
 2. Szekció hálózati (minimum 3 szervezet együttműködése) tevékenységének jelentősebb eseményei, eredményei 2017/2018-ban
 • Utazás Kiállítás 2018. márciusában Budapest, ahol Egert és térségét képviseljük, kínáljuk az érdeklődő  belföldi és külföldi turistáknak programjainkat

Egyesület Eger Idegenforgalmáért, Egri Borút, Heves megyei Falusi Turizmus Egyesület, Eger Magánszálláshelyeinek Egyesülete és Eger Városi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. (TDM)

 • Falusi Turizmus Heves Megyei Szervezete, újra felvette a kapcsolatot a németországi Esslingen városának turizmussal foglalkozó csoportjával, az Egri Önkormányzat és az Eger Városi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft és az egri civil partnerekkel közösen.

A 16 fős német delegáció fogadásánál házigazdák és szállásadók voltunk. Az itt töltött 5 napban megszerveztük a társadalmi párbeszédet, programokat,  szakmai gyakorlat bemutatására is sorkerült.

 • „CSALÁDI-SPORT Napok Heves megyében” rendezvényünk keretében:

Kerékpár túrát szerveztünk vidéki falvainkból Egerbe, az új turisztikai attrakciók megismerése céljából.

 Egriek számára „Csónaktúrát, Kalandszigeti látogatást” szerveztünk a Tisza menti településekre, a turisztikai kínálat bemutatására. 

 • XXIII. Eger Civil Ünnepén 2018-ban is részt vettünk.

 Az Érsekkertben attraktív reklám sátrat alakítottunk ki a” Családok éve” jegyében, ahová helyi ízekkel, kukoricából készült lepényekkel vártuk a Családokat.

A gyerekeknek: festés-rajzolás, játék bemutatót. A felnőtteknek szakmai és gasztronómiai tanácsadást tartottunk, receptfüzetet osztottunk, a hagyományos étkek elkészítéséhez. A szekció közös sátorban jelent meg, ahol az aktuális turisztikai kínálatot igyekeztünk bemutatni.  Eger vonzerőiről, a vidék hagyományairól, helyi termékkínálatról, borokról, család barát szálláshelyekről adtunk információt.

Az Egyesület Eger Idegenforgalmáért támogatja, tagjai pedig részt vesznek a Virágos Egerért programba, melynek díjátadója a Civil Ünnepen van!

 • „Adventi- Karácsonyi Jótékonysági”

2018. december 1-i programunkra, ünnepélyes civil rendezvényünkre hívtuk meg Civil partnereinket, ahol az egri 6-os iskola kis diákjai felejthetetlen karácsonyi műsorral köszöntötték a Nagycsaládosokat, az ÉFEOSZ partnereinket és Heves Megyei Falusi Turizmus Egyesületet.

A meghívott civilszervezetekkel, zenés délutánon közösen készítettük el a 40 db Adventi koszorút, karácsonyi díszeket, amelyeket mindenki hazavihetett, a gyűjtött játékokkal és könyvekkel együtt.

Az ADVENTI lelki felkészüléshez, hallhattunk verseket, karácsonyi dalokat, kóstolhattunk házi süteményeket, mézes kalácsot..

 A terített ünnepi asztalok mellett, az ADVENTI gyertyák fényénél meghitt hangulatban gyerekek és szülők, énekeltük a karácsonyi dalokat, ahol boldogság – és béke költözött mindannyiunk szívében ezen a délutánon.

Belvárosi Kereskedők Egyesülete fényekkel Eger város utcaképi megjelenésének előmozdítói voltak Advent kapcsán, hasonlóan az Egyesület Eger Idegenforgalmáért szállodáihoz és vendéglátó egységeihez.

 • Rendszeresen részt vettünk A Heves Megyei Civil Információs Központ által szervezett tanácsadáson , amely segíti civil munkánkat, tájékoztatást ad a  NEA pályázatokhoz,  a civileket érintő jogi, adózási változásokról.
 • 2018 évi Civil Randevú szervezésének aktívan részt vettünk, ahol szekciót alkotó egyesületi tagjai elismerő oklevélben részesültek, a civil munka területén végzett önkéntes munkájáért, az eredményes együttműködésért.

Eger,2019. január 26. /Badacsonyiné Bohus Gabriella

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.