Egyesületi élet - Egri Barátnők a Jövőért

Jól indult az év az Egri Barátnők a Jövőért Egyesületben. A január eleji találkozón megbeszéltük a beadandó pályázatokat, az éves programunkat, és mindjárt a következő héten már el is mentünk közösen megnézni a Zsinagógában a Múzsák c. kiállítást.

Nagyon szeretjük a közös kulturális programokat, mert ott helyben megbeszéljük, hogy milyen hatást váltott ki belőlünk a pl. a megtekintett kiállítás, mi tetszett, mi nem és miért. A kiállított művekről erősen szóródtak a vélemények, de nagyon sokban segített az értelmezésben a szenzációsan jó tárlatvezetés.

A következő héten a vizuális élményt felváltotta az irodalmi élmény. Sokan voltunk Varró Dániel költő, műfordító irodalmi estjén a Bródy Sándor Könyvtárban. Van, aki irodalmi érdeklődése okán ismeri a költőt, van, aki gyerekei, unokái révén, hiszen a Varró Dani versek olyan közkedveltek, hogy a gyerekek otthon is mondogatják, hogy mi van a Maszat-hegyen túl. Nagyon élveztük a költő verseit saját előadásában és a saját magáról elmondott történeteit.

A változatosság egyesületi életünkben nagyon fontos, ezért a következő klubdélutánunkra egy gyógytornászt hívtunk meg. Kecskésné Szele Beáta a Reumakórházban dolgozik és készséggel mondta el az ottani kezelési lehetőségeket, a beutalás módját, ecsetelte a vízben való torna jótékony hatását. Sok kérdésre válaszolt. Megismertük a lumbágó, a hát- és derékfájás kezelését, a csontritkulást vizsgáló új gépet, a baleset utáni rehabilitációs vízi terápiát. Köszönjük Beának a sok hasznos információt! Néhányan rögvest elhatározták, hogy közösen elmennek egy csoportos vízitornára a napokban. Nemcsak gyermekeink, unokáink jövőjére kell gondolnunk, hanem a sajátunkra is, szeretnénk még sokáig jó egészségben részt venni az egyesületi programokon. Tavasszal még sok jó találkozó és kirándulás vár ránk.

Címkék: 

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <caption> <tbody> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.