MINÉL TÖBBEN ÍRJUK ALÁ A FIGYELEMFELHÍVÓ PETÍCIÓT „ÉLŐ BOLYGÓNKÉRT”!

A Megyei Jogú Városok Szövetségének tagjaként Eger Önkormányzata is csatlakozott Áder János köztársasági elnök klímaváltozással kapcsolatos kampányához. A cél 2 millió magyar támogató voks összegyűjtése annak érdekében, hogy a világ vezető hatalmai haladéktalanul cselekedjenek az éghajlatváltozást okozó környezetszennyezés ellen. Al Gore korábbi amerikai alelnök egymilliárd aláírást szeretne gyűjteni a cél érdekében, hogy így gyakoroljon nyomást a döntéshozókra.

Minden magyar és egri polgár könnyedén megtehet annyit, hogy felemeli a hangját, hiszen az internetes petíció, kb. 1,5 perc alatt kitölthető a www.elobolygonk.hu címen. Csupán név, e-mail cím és egy irányítószám szükséges a regisztrációhoz. Emellett fontos, hogy mindannyian ügyeljünk a saját és családunk környezettudatos életmódjára, s biztassuk erre barátainkat, ismerőseinket, kollégáinkat is – szögezte le sajtótájékoztatón Habis László polgármester.

Az Áder János köztársasági elnök kezdeményezésére létrejött weboldalon minden magyar ember támogathatja a klímaváltozás elleni összefogást. A www.elobolygonk.hu oldal amerikai "anyaoldala" a www.liveearth.org.

Magyarország köztársasági elnöke szerint: „A természet már nem tudja korrigálni a káros emberi tevékenység hatásait, ezért a párizsi klímacsúcson egy, a korábbinál szigorúbb megállapodásra van szükség”. … „A világ káros anyag-kibocsátásának csupán 12-13 százalékáért felelős EU-ban az a célkitűzés, hogy 40 százalékkal csökkentsük az emissziót. Ez a csökkentés – mértékét tekintve – akkora, amennyivel csak Kína a következő években előre láthatóan növelni fogja a kibocsátását. Így globális értelemben nem érünk el semmit, és akkor még nem beszéltünk Indiáról, Brazíliáról, Indonéziáról. Ezért szükséges, hogy egy olyan átfogó nemzetközi megállapodás jöjjön létre, mely megfelelő felelősségre vonási rendszerrel is párosul.”

„Fontos tudnunk, hogy nem a klímavédelem és a fejlődés között kell választanunk, de le kell szögeznünk, hogy a kettő csak együtt valósítható meg. A jól átgondolt fejlődés egyik eredménye a klímaváltozásból fakadó veszélyek elhárítása. Mindennek felismerése és megalapozása a párizsi klímacsúcs legfontosabb tétje. Ezért fontos, hogy csatlakozzunk az akcióhoz és biztassunk erre másokat is: a világméretű összefogás keretében emeljük fel a hangunkat bolygónk védelmében!”

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár szerint remény van arra, hogy a decemberi, párizsi tanácskozásra összeülő kormányok egy tartalmas és minden országra kiterjedő klíma megállapodást fogadhatnak el.

Címkék: 

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.