A Női Esélyegyenlőségi Civil Csoport novemberi műhelymunkája

A soron következő női műhelymunka 2014. november 25-én ülésezett ismét. A műhelymunka rövid élménybeszámolóval indult, a miskolctapolcai csapatépítő tréningen és két civil szervezetnél tett látogatás benyomásairól, tapasztalatairól. Konklúzióként összegezték, hogy fontos az együttlét, a közös cél és a jó csapat. Ebben a teremtő hangulatú közegben indították a műhelymunka aktuális témáját a Kell-e és ha igen miért, a nők jogairól beszélni? címmel. A téma felelősei voltak: Pappné Kormos Zsuzsa, Dienes Sándorné, Kiss Endréné és Ónodi Zsuzsanna, akik előkészítették a szakmai beszélgetés irányait és felosztották egymás között a feladatokat.  

Pappné Kormos Zsuzsa témamoderálóként kiemelte, hogy a nőknek sokféle területen, sokféle feladatnak kell megfelelni mind a családban, mind a munkahelyen, mind a társadalmi elvárásoknak. Felmerül a kérdés, kell-e beszélni egyáltalán a nők jogairól, érvényesíthetők-e, azonos jogai és kötelezettségei vannak-e a nőknek a férfiak mellett. Szükséges-e ezeken változtatni és ki tud egyáltalán változtatni. Hogyan lenne igazságosabb a teherviselés akár családon belül is? Ezekkel a bevezető kérdésekkel indult a téma közös feldolgozása.

Lehetőséget kapott minden résztvevő a véleménynyilvánításra, javaslatokkal, ötletekkel, információkkal egészítették ki egymás gondolatait. Az aktuális téma irányított beszélgetés módszerével történő feldolgozása kiváló választás volt, mert megerősítést nyert, hogy mennyire fontos szerepe van a beszélgetésnek és az együttgondolkodásnak.

Téma volt továbbá, hogy a magyar nők és férfiak egyenjogúsága, egyenrangúsága mennyire helytálló napjaink modern világában. Látva a családi harmónia felborulását, a válási statisztikák aggasztó adatait, feltételezhetően változtatásra van szükség. Felmerül a kérdés, hogy látnak-e jó példát a gyerekeink? Mit kell tenni ahhoz, hogy jól működjön a családi rendszer, mint a társadalom alapsejtje? Szintén a társadalom összképének negatív oldalát erősíti a családon belüli erőszak, ami a női fórum tagjai szerint napjainkban „brutális” elnevezéssel címkézhető.

A résztvevők tapasztalatai alapján kiderült, hogy a családi és a munkahelyi szerepek összeegyeztetése nehézkes, számtalan foglalkoztatónál nem tudják megoldani a táppénzt a gyermekek betegsége esetén. Elvileg hiába engedi a jogszabály, a nők a gyakorlatban nem tudják érvényre juttatni jogaikat, sőt sok esetben megfélemlítésnek vannak kitéve a dolgozók. Fontos a munkáltatók érzékenyítése és tudatosítása abban, hogy a női alkalmazottaik családanyák is egyben, éppen ezért figyeljenek jobban rájuk.

A hozzászólások alapján megállapítható, hogy sokféle oldalról lehet megközelíteni a nők élethelyzetéből adódó problémákat, amelyekhez megoldási lehetőségek keresésével segítséget nyújthatunk. Így eljutunk ahhoz a ponthoz, ahol kikristályosodik a női műhelymunka legjelentősebb feladata, a szakmai alapon történő együttműködés a nők élethelyzetének javítása érdekében. Sokkal több segítségre lenne szükségük a nőknek, illetve élethelyzetet könnyítő változtatásokra a döntési szinteken.  

A jelenlévők a jövő évre tervezetten a következő gyakorlatias team munkák témaköreit határozták meg, melyekben további jelentkezését várják az érdeklődési körnek megfelelően.

  1. Pótnagyi szolgálat
  2. Családi napközi
  3. Esélyegyenlőségi tervek
  4. Családbarát munkahelyek

Az egyes témákhoz kapcsolódó jelentkezéseket 2014. december 15. várjuk a civilertek@gmail.com e-mail címre.

Női műhelymunka következő ülése: 2014. december 16.
Helye: Szépasszonyvölgyi Márai Aktív Turisztikai Látogatóközpont
Téma: Adventi készülődés

2014. november 27.

Réti Erika

A műhelymunkán készült képek megtekinthetők: itt

Címkék: 

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.