Ülést tartott a Civil Kerekasztal

Ülést tartott a Kerekasztal 2019. noveber 6-án. Az ülésen napirend előtt felszólalt Mirkóczki Ádám, aki először vett részt a Kerekasztal ülésén Eger MJV polgármestereként. A polgármester beszélt a civil alapról, melynek csökkentését kizártnak tartja, fontosnak tartja a helyi civil társadalom megerősítését, fejlesztését, azt, hogy a nonprofit szektor építő kritikával forduljon az önkormányzat felé, ha arra szükség van. A közgyűlésben megigért civil mandátum helyzetéről elmondta, hogy ehhez alapokmány-módosítás szükséges, és itt is hangsúlyozta, hogy a mandátumra a Kerekasztal akár minden ülésre vagy akár napirendenként is más embert, szakértőt delegálhat, ezt sokkal demokratikusabb és hatékonyabb megoldásnak tartja annál, hogy csak egyetlen személyt jelölnénk erre a funkcióra.

Az Ülésen elbúcsúzott a Kerekasztaltól Bátori István volt civil tanácsnok, akinek eddigi munkáját ezúton is köszönjük. 

Bemutatták a Vicuska és Gergő szoborállítás tervét, a támogatás lehetőségét, a Kerekasztal minden módon igyekszik a szobor megvalósításában részt venni.

A napirendek között az önkormányzati bizottságokba delegált civil küldöttek beszámolóit hallgattuk meg és fogadtuk el. Mivel az önkormányzat bizottságaiba meghívott külső szakértők miatt változások történtek a civil delegáltak között is, a város Urbanisztikai és Környezetvédelmi Bizottságába jelöltük és megválasztottuk Dr. Kárász Imre kerekasztal tagot, a Tűzliliom Környezetvédelmi Oktatóközpont Egyesület vezetőjét. 

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.