25 éves az Egri Szív Egyesület

Az egyesület 1995-ben alakult meg az Országos Szív Egyesülethez tagjaként, majd 2005 márciusától önállósodott. Céljuk: a szívbetegek életére vonatkozó ismeretek terjesztése: tájékoztatás a szív- és érbetegségek helyzetéről, a betegségek gyógyításában elért eredményekről, életvezetési tanácsadás táplálkozásra, sportolásra, szabadidő felhasználására. Fő tevékenységünk a heti kétszeri rehabilitációs torna
gyógytornász vezetésével.

Weboldaluk: www.egriszivegyesulet.hu

Közhasznú besorolásuknak megfelelően tevékenységük: egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító–egészségügyi rehabilitációs tevékenység. A tagságunk létszáma stabil, 65-70 fő.
Fő tevékenységük a heti kétszeri rehabilitációs torna gyógytornász vezetésével, aki
megalakulásunk óta velünk van.
Évente részt vesznek a szívegyesületek Országos Orvos- Beteg és Sporttalálkozóján, ezt Eger már három ízben rendezte meg. Jó kapcsolatot tartanak fenn a Miskolci Szív Egyesülettel, tagjai a Magyar Szív Egyesületek Országos Szövetségének. A mentőállomásról minden évben felkeresik őket újraélesztési tanfolyamot tartva, évente részt vesznek Eger Civil Ünnepén, és minden évben rendeznek Mikulás-kupa néven házi sportversenyt.
Van külön „Asztaltársaságuk”, ahol jeles eseményekről hallgatunk előadásokat, évfordulókról emlékeznek meg saját előadókkal.

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.