Egyesületi élet - Az Egri Barátnők a Jövőért Egyesület 10 éves

 

November  23-án finom falatokkal, süteményekkel felpakolva érkeztek a barátnők a szokásos szerdai összejövetelre. Ez azonban mégis más klubdélután volt, mint a többi, 10 éves évfordulónkat ünnepeltük. Már a készülődés is jó hangulatban telt, lufikat fújtunk, képeket tettünk a falra, CD-ket készítettünk elő vetítéshez és megterítettük az asztalokat. Csakhamar kellemes zsibongás töltötte be a termet, örömmel üdvözöltük az érkezőket, köztük a már kivált, de most az ünnepre visszalátogató tagokat.

Bányász Róbertné elnök megnyitója és a Civil Ház részéről Ónódi Zsuzsa értékelő szavai után kellemes légkörben folyt a beszélgetés, örömmel néztük a tíz évet összefoglaló vetítést is.

Jól összekovácsolódott közösséggé vált az egyesület,  az éves programok alapján egyre bővülő tevékenységi kör bontakozott ki. Ónódi Zsuzsa kiemelte, hogy milyen nagy segítségére vagyunk a civil rendezvényeknek, legyen az a meghívók szétküldése vagy a regisztráció lefolytatása, vagy az   Eger Ünnepén való állandó részvétel az általunk készített zsíros kenyér kínálással.

Az ÉFOÉSZ-szal való kapcsolatunk az évek folyamán egyre szorosabb lett, már hagyományos a majálisukon való zsürizésünk és a Civil Házban rendezett karácsonyváró délutánjaink a gyerekek számára. Bővül kapcsolatunk az Értjük Egymást Alapítvánnyal is.

Kulturális tevékenységünk a tagság nagy megelégedésére egyre szélesedik, a Bródy Sándor Könyvtárral való kapcsolatunk kimagaslóan jó. Rendezvényeik állandó szereplői vagyunk, díjakat nyerünk egyénileg és csapatban (blogíró verseny, szellemi vetélkedő, felolvasó délelőtt stb.) Közösen megyünk kiállításokra, moziba, felvilágosító előadásokat szervezünk. Népszerűek a kirándulások. Segítettünk az egri lakásszínház beindítási munkáiban is.

Tagságunknak és a partner civil szervezeteknek elégedettségi mutatója magas.  Reméljük, hogy tevékenységünket továbbra is így tudjuk folytatni!
Boldog születésnapot Egri Barátnők!

Chászárné Simon Alice

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.