Civil Tudatos Összefogás Konferencia és Fórum

Kedves Civil Társam! Az első gyöngyösi Civil Tudatos Összefogás Konferencia és Fórum (2011. november 27.) alkalmával itt, Gyöngyösön megfogalmazódott a közös cél, hogy folytatásra van szükség. Azóta is, évről évre, lehetőség szerint megtartjuk a helyi összefogást támogató rendezvényünket.

Most 2014. február 15-re (szombat) tervezzük 5. konferenciánkat, és talán még egyik sem volt ennyire sokat ígérő és színes, mint a mostani – már alig várom!
A gyöngyösi Városháza Díszterme lesz a helyszín, és 9h-17h-ig tart majd a rendezvény.

A program védnökségét felkérésünkre Bozsik István Alpolgármester Úr, a Civilek Gyöngyösért Elnöke újra  elfogadta, jelenléte, hozzászólása számunkra fontos tapasztalatokkal bír majd. A tervezett sok színes helyi bemutatkozás és produkció mellett a közösségépítő vonal szakmai részének vezetésére is kiváló szakembereket szólítottunk meg. Dr. Vercseg Ilona, mai Magyarországunk emblematikus személye is elfogadta a felkérésünket, Ő lesz a szakmai vezető. („Ilika”-ról tudni érdemes, hogy 1997-től ELTE TFK Művelődésszervező Tanszékének oktatója, és számos egyetemi tankönyv írója; a Közösségfejlesztő Egyesület elnöke. Fontosnak tartom még megemlíteni, hogy 1993-ban Bessenyei Díjat kapott, majd 2004-ben a Köztársasági Elnök a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével tüntette ki, amire mi, a tanítványai is nagyon büszkék vagyunk, mert amellett, hogy nagyon jó tanító, és egyedülálló szakember – még csodálatos ember is.)

És, hogy még fokozzam a lelkesedést, és hogy mindenképpen jöjjetek el:  Örömmel írom, hogy Szablics Bálint, az EMMI Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárság  Civil Kapcsolatok Főosztályának Vezetője is fog tájékoztatót tartani a Civil Törvény változásairól, a jelenlegi és jövőbeni pályázatokról, valamint  azokról az aktualitásokról, mely a közösségi összefogásokat erősítheti.

Rendezvényünk az ismeretátadáson túl többek között a helyi, közösségi összefogásnak kíván teret adni, hisz együtt sokkal többet tudunk tenni közösségünkért, egymásért, városunkért.
Meglepetéseink is ezt a célt hivatottak támogatni majd!

Két dologban kérném a segítségedet!

1.)         Kérlek, küldd vissza az „ÉLET-JEL” felmérést (2 perc a kitöltési idő), melynek a célja, hogy élő civil információkkal rendelkezzünk. Ha visszaküldöd – akár jössz a konferenciára, akár nem – köszönetképpen egy hasznos ajándékkal kedveskedünk a Számodra. J

Határidő: 2014. február 10.

2.)         Ha ismersz alapítványt, egyesületet a környezetedben – kérlek,továbbítsd nekik a megkeresésünket. Inkább többen is kérjünk élet-jelet, mint hogy Valaki kimaradjon a gyöngyösi civil adatbázisból, mert nem ismerjük a pontos elérhetőségét.

KÖSZÖNJÜK!

CÉLUNK, HOGY MINDEN MŰKÖDŐ GYÖNGYÖSI/KÖRNYÉKI CIVIL SZERVEZETTŐL LEGALÁBB EGY KÉPVISELŐ JÖJJÖN EL – ÉS MERÍTSEN A LELKESEDÉS ÉS A SZAKTUDÁS FORRÁSÁBÓL … és erre csak akkor van esély, ha egyáltalán tudnak a lehetőségről.

És mindenki mást, akinek fontos a közösségi összefogás szeretettel várunk!

A jelentkezési űrlapon lehetőséged van arra, hogy a Téged különösen érdeklő kérdéseket előre elküld! 

SŐT!

2014. február 6-án, most csütörtökön 16h-kor Mihalik József moderálásával arra is sor kerül - ha eljössz a Mátra Honvéd Kaszinóba-, hogy átbeszéljük, egyeztessük, milyen kérdésekre szeretnénk a konferencián valódi válaszokat kapni! 
Bízva abban, hogy támogatod együttműködéseddel, azaz kitöltéssel, továbbítással – és főleg RÉSZVÉTELEDDEL programunkat;

Aradi Mária
Közösségi Civil-szervező

Bővebb információt itt tudsz kérni:
civilkepzes.osszefogas@gmail.com
06 70 428 44 89 

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.