A Női Esélyegyenlőségi Civil Csoport októberi műhelymunkája

A Női Esélyegyenlőségi Civil Csoport szakmai műhelymunkáját 2014. október 28-án tartotta az Egri Civil Házban.

A találkozó még időben közel volt a közös szervezésben megvalósult Vidéki Nők Nemzetközi Világnapjának 2014. október 15-ei rendezvényéhez, ezért ennek az eseménynek az élménybeszámolójával indult a női fórum. Jók voltak a tapasztalatok, amely kiterjedt a szervezői munka minősítésére a program összeállítására és az értékes előadásra. Összességében mindenki számára kellemes élményt jelentett és a résztvevők a folytatást javasolták.

A civil élet területén tevékenykedő női példaképek portréi, havonta megjelennek a www.civilertek.hu honlapon.

A műhelymunka hatékonyságához szükséges a tudatos programtervezés, aktivitás és a féléves munkaterv összeállítása. Ennek kidolgozásához háromfős csoportok alakultak, akik az aktuális havi témák felelősei is lesznek egyben. Feladatuk a választott témák feldolgozása, előadók meghívása, előadások megtartása. A koordinációs feladatokat Románné Maja fogja ellátni.    

A kiscsoportos együttműködés a szakmai témák színvonalas kidolgozása mellett, jó hatással van egymás megismerésére, véleménycserére, elmélyültebb beszélgetésre. Ezzel olyan háttérmunka megszervezése történt, amely a női fórum csapatépítése szempontjából rendkívül előnyös.

A műhelymunka egyik fontos napirendi pontja volt a NCTA” Nőnek lenni-nőként tenni” című pályázat, csapatépítést elősegítő miskolctapolcai tréning szervezési feladata, amelyről Diószegi Lajosné a program felelőse számolt be. A tréning kulcseleme a változásmanagement, amelyre a civil női vezetőknek is fel kell készülni, továbbá a megfelelő önismeret és a vezetői utánpótlás. Az előzetes jelentkezések alapján, rendkívül jól alakult az összetétel. Sokféle szervezettől történt a jelentkezés és különböző korosztályok képviseltetik majd magukat.

A felkért trénerek: Pappné Kormos Zsuzsanna, Godó János.

A közös utazás megszervezése mellett szó volt még a jó gyakorlatok megismeréséről, éppen ezért a tréningen résztvevők a miskolci Holdam Egyesülethez és a Minőies Alapítványhoz is készülnek.

A tréning ideje: 2014. november 21-23.

Helye: Miskolctapolca, Fortuna Hotel

Az utolsó napirendi pont témájában kapcsolódott az önismerethez, ugyanis a szeretetnyelvek munkahelyi kommunikációjáról szólt. Mindenkinek szüksége van az elismerésre: családban, barátok között, munkahelyen. Gyakran elbeszélünk egymás mellett, vagy éppen félre értjük egymást. Tulajdonképpen lehet, csak arról van szó, hogy nem beszéljük egymás szeretetnyelvét. Ebben segíthet a Gary Capman-Paul White A munkahelyi elismerés 5 nyelve című könyve. Segítő kéz, elismerő szó, baráti kézfogás, minőségi idő, vagy éppen az ajándékozás? Mindezek megismerésével és alkalmazásával pozitívabb, megbecsült, ösztönzőbb munkahelyi közeget tudunk biztosítani.

www.munkahelyielismeres.hu

www.telospartners.hu

Réti Erika  

Címkék: 

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.