"Büszkék vagyunk rájuk" - "Hétköznapi hősnőink"

Mácsár Bea, Chászárné Simon Alice, Kissné Bartos Erika, Dienes Sándorné Marika

Mácsár Bea

Aktív közösségi munkáját ifjúsági vezetőként kezdte, táborokat szervezett. A rendszerváltást követően sem szűnt meg a tevékenysége, a családi turisztika fenntartása érdekében alapították a Vándorlók Baráti Köre Egyesületét. Igazi családdá kovácsolódtak össze.

Hétköznapi hősnőink sorozatunkon belül, szeptemberben Mácsár Beával beszélgettünk. A vele készített interjú megtalálható, a lenti csatolmányban.

Chászárné Simon Alice

Tevékeny közösségi munkáját pedagógiai hivatása alapozta meg. Az iskolát később felváltotta a legnagyobb tankönyvkiadó irodalmi szerkesztőségével, ahol 24 évig szerkesztett tankönyveket. Ma is sokat olvas, kedvence a kortárs magyar és külföldi irodalom. Az Egri Barátnők a Jövőért Egyesület oszlopos tagja, szívén viseli a hátrányos helyzetben lévők segítésének ügyét. Nyitott, élménykereső személyiség. 

Hétköznapi hősnőink sorozatunkon belül, októberben Chászárné Simon Alice volt a vendégünk. A vele készített interjú megtalálható, a lenti csatolmányban.

Kissné Bartos Erika

….„Aki lélekhidat épít az autisták világához”…

Magyar-angol szakos tanár és szakfordító. Szakmai karrierje autista gyermeke születése után más megvilágításba került. A nehézségekkel együtt boldog, kiegyensúlyozott és sikeres. Háttere a család és naprakész szakmai tudása.

Hétköznapi hősnőink sorozatunkon belül, novemberben Kissné Bartos Erikát mutattjuk be olvasóinknak. A vele készített interjú megtalálható, a lenti csatolmányban.

Dienes Sándorné Marika

..”Agronómus szakemberből lett civil éllovas”...

Szakmai pályafutását mezőgazdászként kezdte Vácott, majd a Tolnaszigeti Állami gazdaságban termelésirányító. Itt került kapcsolatba az emberek irányításával.  A mátravidéki Fémművekig vett az útja, ahol osztályvezető helyettesként a munkások jólétéért fáradozott. Innen már csak egy lépés volt a Vasas Szakszervezet megyei szervezői feladat vállalása. Ezek az állomások voltak szükségesek ahhoz, hogy az évtizedek óta tartó közösségi munkáját magas színvonalon működtesse.

Hétköznapi hősnőink sorozatunkon belül, decemberben Dienes Sándorné Marikával készítettünk interjút, amely teljes egészében megtalálható, a lenti csatolmányban.

 

Címkék: 

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.