Beszámoló a XX. Eger Ünnepe – Civil Napok rendezvényről

Az idén jubileumi ünnepre készült az Egri Civil Kerekasztal, huszadik alkalmához érkezett a közösség legnagyobb, Eger lakosságát is megmozgató rendezvénye.

72 civil szolgáltató szervezet jelentkezett ill. a színpadi műsorban 32 szervezet képviseltette magát, emellett még intézmények, kísérőprogramok csapatai, akikkel együtt 42 sátorban közel 100 szervezet mutatkozott meg a rendezvénysorozat keretében.

Az előző évekhez hasonlóan sokszínű színpadi produkcióval, sportprogrammal, ingyenes szolgáltatásokkal készültek a jelentkezők.

Ünnepi koncertet adott az Egri Szimfonikus Zenekar, volt emlékfa ültetés, városismereti séta.

Átadásra kerültek a „Virágos Egerért Szép környezetért” verseny díjai, és a „PRO AGRIA szakmai díj” is, elismerve az Egri Civil Kerekasztal sokéves munkáját.

 

Az Ezüstidő Szabadidős Egyesület szervezésében II. világháborús kiállítás nyílt a Szent Hedvig Kollégium kiállítótermében, nagy sikerrel.

„20 év a város szolgálatában„ címmel kiállítás volt látható az Üvegteremben, és partnerségi szimpózium valósult meg, ami megalapozta egy jövőbeni országos szintű együttműködés alapjait.

A jubileum tiszteletére a Dobó Katica Nyugdíjas Szervezet szeptember 7-ére hirdetett „EGER A MI VÁROSUNK – I.” címmel egy városismereti szellemi vetélkedőt, ami nagy sikerrel valósult meg. A vetélkedő eredményhirdetésére az ünnep megnyitóján került sor. A szervezőknek ezúton is gratulálok.

A szombati napon zajlott a Heves Megyei Természetbarát Szövetség Városismertető versenye, aminek a szüreti megnyitóműsor keretén belül volt az eredményhirdetése. A szervezőknek ezúton is gratulálok.

Az Egri Szüret idén is csatlakozott az ünnephez, a szüreti felvonulás, a szőlőkoszorú szentelés,  átadás és a szüreti műsor Eger Ünnepe színpadán valósult meg. Közel 300  felvonulóval kanyargott a látványos szüreti menet a városban. A szépasszonyvölgyi helyszínen színpadi produkciók, családi programok zajlottak.

Nagy örömmel fogadtuk, hogy csatlakozott a szombati naphoz a „Székelyföld Gyöngyszemei – Kulturális Sokszínűség Európában 2015.” program 2 vendég csapata, Hargita és Kovászna megyékből érkeztek hagyományőrzők színpadi produkciókkal és sátras szolgáltatással, bemutatókkal. Szintén a szombati napon tartózkodtak városunkban a Finnugor Fesztivál táncos csapatai, akik meg tudták mutatni magukat ünnepünk keretén belül is egy csodálatos esti színpadi produkció keretében.

A székely csapatok a Heves Megyei Önkormányzat vendégei voltak, a finnugor (komi és mordvin) csapatok pedig Eger Városi Önkormányzat meghívására érkeztek.

Megvalósult a Magyar Könyvtárosok Egyesületének HM Szervezete által meghirdetett „Könyvtári programok Eger Ünnepén - 2015” c. programja is, amit a Székelyföld Gyöngyszemei program irodalmi- és könyvbemutatójával közösen szerveztek.

Csatlakoztunk a Fény Nemzetközi Éve akcióhoz, melynek keretében az EKF Varázstorony a Líceumban tartotta egész napos ismeretterjesztő programjait, és az Érsekkertben is bemutatta a mottóhoz kapcsolódó látványos kísérleteit. Pénteken a Dobó téren személyes fényképek készültek különleges fény-technikával.

 

Eger lakossága bekapcsolódhatott egy Eger Ünnepe puzzle játékba is, 85 játékos kereste fel a szolgáltató sátrakban bemutatkozó szervezeteket, teljesítette a feladatot, és kapta meg ajándékát.

Tizedik alkalommal szervezte nemzetközi találkozóját a Cukorbetegek Egri Egyesülete, szép ünnepi műsorral, akvarell kiállítással színesítették a rendezvényt.  

Az Európai Mobilitási Hét keretében ismét sor került nívós sportprogramokra, kerékpár túrára.

Huszadik alkalmat jubilált az Egri Testedző Klub szervezésében a Barokk Futóparádé – Hírlap-futás is, 750 versenyzővel.

Az Active Eger Para Sport Nap keretében figyelemmel kísérhettük a paralimpikonok versenyeit, megcsodálhattuk eredményeiket.

Meghirdetésre került a Széchenyi Sport Klub szervezésében tekeverseny is, ami a rossz idő, és helyszín áthelyezése miatt sajnos nem tudott a terveknek megfelelően megvalósulni. A rákészülést és a befektetett munkát ezúton is köszönjük.

A harmadik éve zajló, hagyományteremtő céllal létrejött főzőverseny idén is elérte célját, ugyanis a jelentkező csapatok száma a duplájára emelkedett, 10 csapat mérkőzött a vándor fakanálért, és a fődíjért, a Magyar Paralimpiai Bizottság által felajánlott rendezvénysátorért. A verseny jó hangulatban, igazi csapatépítő formában zajlott.

A szüreti egytálételek főzőversenyében a következő eredmények születtek:

A legszebben tálalt ételt a Kisdobos Környezetvédő és Kulturális Egyesület Ifjúsági Tagozata készítette, 6.000,- Ft értékű Tesco csemegekosárral jutalmaztuk őket.

III. helyezettek holtversenyben: Bornemissza Fiai Cserkészcsapat és

Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetsége, egy-egy 6.000,- Ft értékű Tesco csemegekosarat nyertek

II. helyezett: Vándorhús Eger Heroes csapata, 6.000,- Ft értékű Tesco csemegekosarat nyertek

  1. helyezett lett a  Bornemissza Étekfogói csapata, ők nyerték meg az 50 ezer Ft értékű sátrat, és őrzik a következő versenyig a vándor fakanalat.

.  Gratulálunk minden csapatnak a szép teljesítményért és a finom ételekért.

A verseny zsűrije Martonné Adler Ildikó alpolgármester asszony és Meskó Norbert szakács voltak. Munkájukat ezúton is köszönjük.

Eger Ünnepe ünnepi média-megjelenését az alábbiak biztosították: Sajtótájékoztató, Heves Megyei Hírlapban címlapon megjelenés, Szuperinfóban megjelenés, Egri Magazinban cikkek, Egriprogramok.hu oldalon megjelenés, Facebook oldalak, FM7 Rádióban hirdetés, stúdió-beszélgetések és 5 napos játék értékes nyereményekért, eger.hu oldalon felhívás, eck.hu oldalon folyamatos tájékoztatás. Volt stúdióbeszélgetés az Eger TV-ben, és készül egy 25 perces kisfilm, összefoglalva az Eger Ünnepe programok 20 évét. A vágás még folyamatban van.

Ezen kívül készült 3000 db leporelló, 50 db plakát, 5000 db szórólap, ezt a Felsővárosban és a felnémeti térségben hordták szét, készült plakát és szórólap angol és lengyel fordításban is. Készült 2 db molinó, készíttettünk egyedi címkével ellátott XX. Eger Ünnepe – Civil Napok borát, és 14 db oklevelet.

Az ünnepre – meghívás után - kitelepült a Magyar Posta. Tőlük Eger Ünnepe személyes bélyeget rendeltünk, 242 darabot. A bélyegből még van, a készlet erejéig lehet igényelni.

Tartalmas programsorozatot nyújtottunk Eger lakossága számára, minden korosztály és érdeklődési kör megtalálhatta a számára érdekeset és megfelelőt. És remélhetőleg kedvet kaptak a civil szervezetek munkájába való bekapcsolódáshoz.

Támogatóink voltak:

Eger MJ Város Önkormányzata, EVAT Zrt, EK Főiskola Hallgatói Centrum, Egri Kulturális és Művészeti Központ, HEOL, Heves Megyei Hírlap, Magyar Vásár Kulturális Egyesület, Első Szuperinfó Kft., FM7 Rádió, Eger MJV Polgármesteri Hivatala, Életfa Környezetvédő Szövetség, Egri Civil Ház, EKVI, Egri Hegyközség, Média Eger Kft., Eger TV, Tesco Eger, Magyar Paralimpiai Bizottság, egriprogramok.hu, Agria TISZK, EKF Varázstorony.

A szervező bizottság hónapokon át tartó munkája, a határidők által szorított szervezés és költségvetés, a résztvevőkkel, hatóságokkal, vállalkozókkal, együttműködőkkel, médiákkal való folyamatos kapcsolattartás eredményes volt, és városi szinten vállalható és dicsérhető szakmai munkát végeztünk.

Eger, 2015. november 16.

                                                                                     Vallusné Farkas Andrea

                                                                         Eger Ünnepe Szervezőbizottság elnöke

XX. Eger Ünnepe Civil Napok 2015

 1,2 m forint önkormányzati támogatás költség tételei

Kiadás megnevezése

Kiadás tartalma

Kölcsönzés

 

 

Fedett színpad szállítva, szerelve

 

Sátor 12 db 5x5 és 5 db 4x4 EVAT

Kiszolgáló szolgáltatás

 

 

Áramkiépítéshez – ÉMÁSZ-engedély

Vállalkozói számlás szolgáltatások

 

 

Sátrakhoz áram csatlakozás kiépítése

16 helyre

 

Hangtechnika

 

Konferansz 1 fő

 

Villanyszerelő díja

 

25 perces kisfilm és 1 stúdióbeszélgetés Média Eger Kft.

 

17 db EVAT sátor szállítása, felépítése

Ügyviteli szolgáltatás

 

 

Könyvelői díj

 

Banki költségek

 

Artisjus költség

Ellátás

 

 

Étkezés (ebéd és vacsora a szervezőknek a Fekete Ló vendéglőből 09.19.)

Pr, marketing

Dísztasak, oklevél, kitűzők

 

Molinó 2 db

 

Eger Ünnepe bora 24 palack, egyedi címke

 

Nyomdai költségek, szerkesztés

 

5000 db szórólap kihordása

 

reprezentáció, sajtótájékoztató

 

Hirdetés: Szuperinfóban

 

Személyes bélyeg, 240 db EÜ logóval

 

 

 

 

 

 

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.