Egyenlő Bánásmód Hatóság

Tisztelt Olvasó!

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság képviseletében, mint a Heves megyei egyenlő bánásmód referens az alábbiakról szeretném tájékoztatni:

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság, mint országos hatáskörű szerv a diszkriminációs ügyekben érkező bejelentéseket és panaszokat az egész ország területéről fogadja.

Hátrányos megkülönböztetésről akkor beszélünk, ha valakit, vagy valamely csoportot az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvényben felsorolt tulajdonságai miatt(nem, faji hovatartozás, bőrszín, nemzetiség, nemzeti vagy etnikai kisebbséghez való tartozás, anyanyelv, fogyatékosság, egészségi állapot, vallási vagy világnézeti meggyőződés, politikai vagy más vélemény, családi állapot, anyaság, apaság, szexuális irányultság, nemi identitás, életkor, társadalmi származás, vagyoni helyzet, foglalkoztatási jogviszonyának vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyának részmunkaidős jellege, illetve határozatlan időtartama, érdekképviselethez való tartozása, egyéb helyzete, tulajdonsága vagy jellemzője) kedvezőtlenebb bánásmódban részesítenek, mint amilyenben más, összehasonlítható helyzetben lévő személy vagy csoport részesül, részesült vagy részesülne.

Mindazok számára, akik úgy érzik, hogy őket hátrányos megkülönböztetés ért, és személyesen szeretnék felkeresni a hatóságot panaszukkal, vagy beadványuk megfogalmazásához szeretnének segítséget kérni, esetleg csak tájékoztatást szeretnének kapni lehetőségeikről, azoknak a hatóság az alábbi helyszínen és időpontban lehetőséget biztosít a heves megyei referenssel való személyes kapcsolat felvételre:

Heves megyei egyenlő bánásmód referens

Dr. Lassánné Dr. Simon Ágnes

Egri Esélyek Háza: 3300 Eger, Knézich Károly út 8. szám

Tel: 36/ 516-253

Mobil: 30/ 266-6510

E-mail: dr.simon.agi@t-online.hu

Ügyfélfogadás: minden hónap első három hétfőjén az Egri Esélyek Házában 8.30-tól 12.30-ig.

Címkék: 

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.