Nemzetközi konferencia Eger Ünnepén

Lengyelországi és szlovákiai partnereink részvételével Közösségek és Hálózataik Kelet-Közép-Európában címmel nemzetközi konferenciát szerveztünk idén, Eger Ünnepén. A program az Életfa Környezetvédő Szövetség EFOP 5.2.2-17-2017-00095 projektje keretében zajlott. A pénteken kezdődő dupla konferencia egyben a Civil Kerekasztalok Országos Találkozója is volt, mivel a programban építünk a magyarországi civil hálózatok (civil kerekasztalok) szakmai tapasztalatára is. Az Egri Civil Kerekasztal vendégeként így képviseltette magát Békéscsaba, Gyöngyös, Kazincbarcika, Kecskemét, Nagykanizsa, Salgótarján, Szombathely kerekasztala is. 

A pénteki nap a Lyceum épületében, hivatalos megnyitóval kezdődött, köszöntötte a résztvevőket Bátori István civil tanácsnok, és kis koncertet adott az Árkádia Kamara Együttes. Sebestény István tartott előadást a magyarországi civil szektor aktuális helyzetésről, statisztikai adatokkal érzékeltetve a pozitív és negatív változásokat. Az alaphelyzet felvázolása után a kerekasztalok képviselői egy pódiumbeszélgetésen vitatták meg hálózataik erősségeit és gyengeségeit, külső és belső kommunikációjukat valamint az önkormányzati kapcsolataik erősségét. A beszélgetésben a szlovák és lengyel partnerek is ismertették a hasonlóságokat és különbségeket.

A második nap az Érsekkertben zajlott, itt, az Ünnep belsejében folytattuk a szakmai munkát, a lengyelországi (Magdalena Malec, Start5b) és szlovákiai hálózatok (Hajdu István, Fundament) ismertetésével, Komáromi Mátyás pedig az ÉlőAdás közösségi adománygyűjtés tapasztalairől és nemzetközi hálózatáról beszélt. A délután és ebédszünetben pedig a vendégek szabadon ismerkedhettek az egri kitelepült szervezetekkel és tevékenységeikkel.

 

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.