Fogyatékos Emberek Nemzetközi Napja

ENSZ december 3-át a Fogyatékos Emberek Nemzetközi Napjává nyilvánította, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a sérült emberekre, a fogyatékosok mindennapi gondjaira, ösztönözve az ép társadalmat arra, hogy sérült embertársaikat egyenrangú félként kezeljék. Fontos, hogy ez a szemlélet ne csak abban nyilvánuljon meg, hogy eljutunk az akadálymentes környezet kialakításának gondolatához, hanem testet kell, hogy öltsön a mindennapi viselkedésben, az odafigyelésben.
Országos szervezetünk az ÉFOÉSZ 1981-ben alakult, vele párhuzamosan alakultak meg a megyei szervezetek, többek között az ÉFOÉSZ Heves Megyei Szervezete is. 2004 évtől önálló egyesületté váltunk, azzal a céllal, hogy a Heves megye területén élő fogyatékos emberek és családjaik egyenjogú és teljes körű társadalmi befogadását hatékonyabban támogathassuk, érdekeiket képviseljük.
Minden évben számos programokat szervezünk számukra, hogy azonos esély kapjanak a társadalomban.

A rendezvényre a belépés díjtalan, de Jótékonysági Koncert helyszínén adományokat szívesen fogadunk. Az adomány összegét az egyesület az értelmi fogyatékkal élő tagjai részére szervezendő életminőség javító programok költségeire használja fel.

Címkék: 

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.