Naprend előtti felszólalások

Minczér Gábor alpolgármester
Beszámoló a parkolási díja tervezett emeléséről, a fizetős övezetek kiterjesztéséről. A helyben lakó egriek számára valamilyen kedvezményt, ingyenes parkolást terveznek adni.
Kérdések: a kedvezményes (1000 Ft) buszbérlet bevezetésével a busszal utazók száma biztosan nőtt, 15000-el több bérletet adtak el idén, ami szép szám.
A 30 milliárd fejlesztési pénz nagy része projektekre lett betervezve, azt nem lehet rezsire költeni. Egy csomó kormányzati szerv és projekt is megállt, a Vár esetében pl. két éve megvan az engedély, de kormányzatilag nem indulhatott el a projekt.
Busz és SZTK megálló: már nincs olyan busz, ami biztonságosan be tud fordulni az utcába. Szakmai elutasítás, ráhordásos megálló ok, van a közelben.
Parkolóház probléma? Nem érteni, hogy miért nem használják az emberek az új parkolót? Alacsony az épület belmagassága, mikrobusszal már nem lehet beparkolni.

Palotai Sándor: Legyen Egernek közösségi költségvetése! Van már erre több példa más magyar városoknak is, közösségi tervezés eredménye lehetne, a nyertes projekteket meg kellene valósítania az önkormányzatnak. Nem egy kidolgozott dolog, de erősítené a részvételi demokráciát. Javaslat az önkormányzatnak?

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.